Hubspot & Salesforce

29 juni 2023

Hubspot versus Salesforce

HubSpot en Salesforce zijn beide populaire CRM-platforms (Customer Relationship Management) die bedrijven helpen bij het beheren van klantrelaties, marketingactiviteiten en verkoopprocessen. Hier zijn enkele voor- en nadelen van beide platforms:

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijkheid: HubSpot staat bekend om zijn intuïtieve gebruikersinterface en gemakkelijke navigatie, waardoor het platform toegankelijk is voor gebruikers zonder technische achtergrond.
 • All-in-one platform: HubSpot biedt een geïntegreerd platform dat verschillende functies omvat, waaronder CRM, marketing automation, sales en klantenservice. Dit maakt het gemakkelijk om al je klantgerelateerde activiteiten op één plek te beheren.
 • Marketingautomatisering: HubSpot biedt krachtige marketingautomatiseringsfuncties, zoals e-mailmarketing, lead nurturing en social media management, waarmee je gerichte en gepersonaliseerde campagnes kunt uitvoeren.
 • Gratis optie: HubSpot biedt een gratis CRM-versie aan met beperkte functionaliteit, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor kleine bedrijven met beperkte budgetten.

Nadelen:

 • Schaalbaarheid: Hoewel HubSpot geschikt is voor kleine tot middelgrote bedrijven, kan het beperkingen hebben voor grotere ondernemingen met complexere behoeften en grote datasets.
 • Aanpassingsmogelijkheden: Hoewel HubSpot veel aanpassingsmogelijkheden biedt, kan het beperkter zijn dan andere platforms, zoals Salesforce, als het gaat om zeer specifieke en complexe aanpassingen.
 • Kosten: Hoewel er een gratis CRM-optie is, kunnen de kosten van HubSpot snel oplopen naarmate je meer geavanceerde functies en mogelijkheden wilt gebruiken.
B2b marketing 2 2 ratio

Voordelen:

 • Schaalbaarheid en aanpassingsvermogen: Salesforce is zeer schaalbaar en kan voldoen aan de behoeften van zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen. Het biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor je het CRM kunt afstemmen op je specifieke bedrijfsprocessen.
 • Uitgebreide functionaliteit: Salesforce biedt een breed scala aan functies en modules, zoals sales, marketing, service, analytics en meer. Het kan dienen als een uitgebreid platform dat verschillende afdelingen binnen een organisatie ondersteunt.
 • Integratiemogelijkheden: Salesforce biedt uitstekende integratiemogelijkheden met andere zakelijke systemen en apps, waardoor je naadloos gegevens kunt uitwisselen en workflows kunt stroomlijnen.
 • Gemeenschap en ondersteuning: Salesforce heeft een grote en actieve gebruikersgemeenschap, evenals uitgebreide documentatie en ondersteuning, wat handig kan zijn bij het oplossen van problemen en het vinden van antwoorden op vragen.

Nadelen:

 • Leercurve: Salesforce kan een steilere leercurve hebben, vooral voor gebruikers zonder ervaring met CRM-systemen. Het kan wat tijd en training vergen om vertrouwd te raken met de functies en mogelijkheden van het platform.
 • Kosten: Salesforce staat bekend om zijn hogere prijspunten in vergelijking met sommige andere CRM-platforms, vooral als je geavanceerde functionaliteit en extra gebruikerslicenties nodig hebt.
 • Complexiteit: Vanwege zijn uitgebreide functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden kan Salesforce complexer zijn om op te zetten en te beheren, vooral voor kleine bedrijven met beperkte middelen.
Onthoud dat een goed gekozen CRM-platform een belangrijke rol zal spelen bij het optimaliseren van jouw klantrelatiebeheer en de algehele groei en efficiëntie van jouw bedrijf.

Conclusie

Bij het kiezen tussen HubSpot en Salesforce als CRM-platform voor jouw bedrijf, is het cruciaal om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder bedrijfsbehoeften, budget en teamvaardigheden. Beide platforms bieden unieke voordelen en nadelen die van invloed kunnen zijn op jouw beslissing. Hier zijn enkele aanbevelingen voor welk type bedrijf beter kan kiezen voor HubSpot en welk type bedrijf beter kan kiezen voor Salesforce:

Kies HubSpot als:

 • Je een klein tot middelgroot bedrijf bent met beperkte middelen en budget.
 • Gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige navigatie essentieel zijn voor jouw team zonder technische achtergrond.
 • Je op zoek bent naar een alles-in-één platform dat CRM, marketing automation, sales en klantenservice combineert.
 • Marketingautomatisering, zoals e-mailmarketing en social media management, cruciaal is voor jouw marketingcampagnes.

HubSpot biedt een gratis CRM-versie en is een aantrekkelijke keuze voor startende ondernemingen en kleine bedrijven die een gebruiksvriendelijk platform willen om hun klantgerelateerde activiteiten te beheren.

Kies Salesforce als:

 • Je bedrijf groter is met complexere behoeften en uitgebreide datasets.
 • Je specifieke en complexe aanpassingen nodig hebt om het CRM aan te passen aan jouw bedrijfsprocessen.
 • Je meerdere afdelingen hebt die gebruikmaken van CRM, zoals sales, marketing, service en analytics.
 • Integratiemogelijkheden met andere zakelijke systemen en apps van cruciaal belang zijn voor jouw workflows.

Salesforce biedt een schaalbare en aanpasbare oplossing die zich uitstekend leent voor grotere bedrijven met meer geavanceerde eisen. Het heeft een grote gemeenschap en uitgebreide ondersteuning om je te helpen bij het beheer van de complexiteit die het platform met zich meebrengt.

Bedenk dat elk bedrijf uniek is en dat het de moeite waard is om een demo of proefversie van beide platforms uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt. Dit zal je helpen om de best mogelijke keuze te maken die aansluit bij de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Onthoud dat een goed gekozen CRM-platform een belangrijke rol zal spelen bij het optimaliseren van jouw klantrelatiebeheer en de algehele groei en efficiëntie van jouw bedrijf.

Hulp nodig met HubSpot of Salesforce? De specialisten van mProvement helpen je graag verder. Neem hier contact met ons op!

De Evolutie van het Verkoopproces in de B2B-markt

De afgelopen jaren heeft de B2B-markt een ingrijpende transformatie ondergaan. Traditionele verkoopmethoden hebben plaatsgemaakt voor...

Lees verder