Overstappen naar GA4, een vloek of een zegen?

De vloek: Je ontkomt er niet aan

We moeten allemaal overstappen van Universal Analytics naar Google Analytics 4 (GA4). Op 1 juli 2023 zullen er binnen Universal Analytics geen hits meer worden geregistreerd en daarna heb je nog maar 6 maanden toegang tot je oude data!

Het lijkt nog wel een tijdje te duren, maar voordat je het weet is het zover. Het is dan ook verstandig om nu alvast te beginnen met het opzetten en inrichten van jouw GA4 omgeving. Zo voorkom je dat je in juli 2023 zonder historische data begint.

De zegen: Het biedt veel meer mogelijkheden

De overstap naar GA4 is een upgrade in het meten van data. Het is een stap richting de toekomst en met een goed beleid kun je het maximale uit de overstap halen. Dit is het moment om jouw Google Analytics 4 in te richten naar je eigen wens, doe je dit op een slimme manier dan zal je uiteindelijk meer inzichten verkrijgen dan in de huidige Universal Analytics.

Google Analytics: Upgraden naar GA4

Dit artikel biedt jou een aantal handvaten voor het volbrengen van de overstap van UA naar GA4.

Lees hier

Google Data Studio

De standaard rapporten, en dus de manier hoe je normaliter naar jouw gegevens kijkt verdwijnt. Ook dit zal even wennen zijn, maar er zijn genoeg oplossingen en de integratie met Google Data Studio ligt voor de hand. Het inrichten van Data Studio zal even wat tijd kosten, maar denk je hier van te voren over na, dan zal het resulteren in inzichtelijke en visueel aantrekkelijke rapportages.

De basisimplementatie is niet genoeg

De basisimplementatie van GA4 is relatief eenvoudig, maar wil je het maximale eruit halen dan is enige technische kennis toch wel vereist. In onze artikelen geven we je enkele handvaten om zelf aan de slag te gaan. Maar kom je er niet helemaal uit, of heb je vragen over het opbouwen van rapportages neem dan gerust even contact met ons op!

Wil je nou meer lezen en op de hoogte blijven van alles omtrent Google Analytics 4? Lees dan onze blogpagina met artikelen over GA4! Heb je nou toch nog vragen, of ben je opzoek naar hoe jij het maximale haalt uit de overstap naar GA4? Neem dan gerust even contact met ons op via het formulier hieronder.