E-commerce

Bij electronic commerce, of ook wel e-commerce genoemd, zul je al gauw denken aan het (ver)kopen van producten op het internet. Dit klopt grotendeels ook, maar dit is niet het hele verhaal, er komt namelijk meer kijken dan het simpelweg (ver)kopen van producten op het internet. Simpel gezegd is e-commerce handeldrijven tussen verschillende partijen. Waardoor het meestal afspeelt richting het einde van de klantreis.

E-commerce is dus een omvattend begrip voor de handel die wordt gedreven door minimaal twee verschillende partijen. Dit bestaat zowel uit fysieke producten die online worden verkocht, diensten die online worden aangeboden, maar ook cryptocurrency valt onder de noemer e-commerce.

Het kan nooit kwaad om eens jouw e-commerce strategie onder de loep te nemen.

Denk je erover na om een e-commerce traject aan te gaan, of ben jij al bezig met een e-commerce traject, maar vallen de resultaten een beetje tegen? Het kan nooit kwaad om eens jouw e-commerce strategie onder de loep te nemen. Want er komt meer bij kijken dan het simpelweg opzetten van een webshop. Er komen namelijk meerdere uitdagingen om de hoek kijken, onder andere:

- Een belangrijk onderdeel van e-commerce is het winnen van vertrouwen bij de klant, zowel het vertrouwen in jouw bedrijf, maar ook of er veilige en betrouwbare betalingsopties worden aangeboden en of jouw producten/diensten wel kwalitatief in orde zijn. Oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld het toevoegen van PayPal als betalingsoptie, en het toevoegen van reviews / trustpilot.

- Technische problemen zoals het uitvallen van betalingsopties, coderingsproblemen, en bijvoorbeeld het niet correct tonen van informatie kunnen problemen zijn die zich in de loop der tijd voordoen. Als je zelf niet heel technisch bent aangelegd, kan uitbesteding een goede optie zijn.

- De online zichtbaarheid, want als de website/webshop online staat moet er nog aandacht worden besteed aan het vindbaar en zichtbaar maken van jouw website. Om verkopen te realiseren zullen er (geïnteresseerde) bezoekers moeten komen, en hier komt de e-commerce marketing strategie aan bod. Wie is de doelgroep precies en met welke boodschap en via welke kanalen bereik je deze het beste? Dat zijn een aantal vragen waar over nagedacht moet worden.

Als je ofwel bij het strategie gedeelte, ofwel het uitvoerende gedeelte wat hulp kan gebruiken, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met jou om de tafel om er een succes van te maken!

Social Marketing

Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter, allemaal social media kanalen die niet meer weg te denken zijn in ons dagelijks leven. Neem daar de opkomst van...

Lees verder

Contact

Neem gerust contact met ons op of laat hier uw gegevens achter, dan proberen wij u zo spoedig mogelijk te bereiken.
Tesselschadelaan 15B
1217 LG Hilversum