Social media marketing

Strategie en toolbox

Social media marketing

Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok: social media zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Ook jouw klanten bevinden zich op social media. Met een uitgekiende social media-strategie kun je hen daar op verschillende momenten tijdens de klantreis bereiken. Zolang je maar de juiste content op het juiste kanaal toont aan de juiste doelgroep. Daar weten we bij mProvement alles van.

Social media & branding

Als je social media effectief inzet, levert dat veel waarde op voor je brand. Mensen leren je merk kennen (brand awareness), mensen herkennen je merk (brand recognition) en je bouwt een band op na conversie (brand loyalty). Ook kun je een positief beeld om jouw merk heen creëren (brand image). Al met al heeft het gebruik van social media veel invloed op je branding. Bovendien kan het een mooie boost kan zijn voor het verkeer naar je website.

Bied de juiste content op het juiste kanaal voor de juiste doelgroep.

Wensen & behoeftes

Je kunt op social media echt interactie hebben met je klanten door het gesprek aan te gaan. Zo leer je meer over hun wensen en behoeftes. Zo kun je social media gebruiken als input voor het opbouwen van een klantprofiel. Na een aankoop kun je via social media contact met klanten houden en eventueel ondersteuning geven, waardoor je ook de klanttevredenheid vergroot.

Groot succes

Elk social media-kanaal heeft zijn eigen doel en eigen doelgroep. Op LinkedIn gaat het er heel anders aan toe dan op TikTok. Zo kan een bericht op het ene kanaal de plank helemaal misslaan, terwijl het op een ander kanaal zorgt voor groot succes. mProvement helpt je bij het opzetten of aanscherpen van je social media-strategie. We bepalen welke social media-kanalen het meest geschikt zijn voor je doelgroep en wat voor soort content het beste zal aanslaan. Ga je die content vervolgens zelf maken en plaatsen? Helemaal goed. Wil je dat wij het helemaal voor je regelen? Doen we ook graag voor je. En alles natuurlijk in goed overleg, zodat we uitkomen bij de beste oplossing om jouw klant te bereiken tijdens de customer journey.

Local marketing

Er is de laatste jaren een enorme stijging te zien in lokaal zoekgedrag. En Google laat bovenaan de zoekresultaten winkel- en bedrijfslocaties in de buurt zien. Dat biedt kansen.

Lees verder

Contact

Wil je meer informatie? Laat het ons weten! Je kunt bellen, mailen, of dit formulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.