Local Marketing

Strategie en toolbox

Local Marketing

Local marketing en local search, zijn termen die je steeds vaker tegenkomt en dat is ook niet zo gek. Er is namelijk een enorme stijging in het aantal zoekopdrachten en zoekresultaten waarbij de intentie locatie gericht is.

Vandaag de dag bestaat het straatbeeld uit consumenten die met hun mobiel in de hand lopen. Het toenemende gebruik van de mobiele telefoon heeft een grote invloed gehad op de behoeften van de consument, maar ook op het zoekgedrag. Er is een explosieve stijging geweest in het zoekgedrag omtrent ‘…. in de buurt’. Hier komt local marketing om de hoek kijken.

Local marketing is gericht op het bereiken van consumenten die ofwel in de buurt van jouw vestiging zijn, van plan zijn om in de buurt te komen, of op zoek zijn naar iets in de buurt van jouw vestiging. Local Marketing is daarom inzetbaar tijdens verschillende fases van de klantreis.

Local Marketing is inzetbaar tijdens verschillende fases van de klantreis.

Om de consument op deze verschillende momenten binnen de klantreis te kunnen bereiken, zullen er meerdere kanalen en vormen van marketing ingezet worden. Een voorbeeld hiervan is SEO/Google Mijn Bedrijf, waarbij de bedrijfsgegevens geüpdatete worden en je zichtbaar bent tussen de organische resultaten. Maar ook bepaalde acties/evenementen kunt plaatsen die interessant zijn voor de zoeker. Een ander kanaal wat zich ook uitstekend leent voor local marketing is social media, via social media kun je lokaal een community opbouwen, waardoor jouw brand loyaliteit zal verhogen.

Local Marketing schema 4

Bij het implementeren van local marketing zullen we eerst om de tafel zitten om een inventarisatie te maken van de huidige activiteiten met betrekking tot local marketing en of alle (bedrijfs)informatie online al te vinden is, of dat deze verder bijgewerkt moet worden. Vervolgens zullen we stapsgewijs het plan uitvoeren om zo de (potentiële) klant te bereiken in zijn zoekproces.

Wat komt er kijken bij local seo?

Het wordt steeds lastiger om als bedrijf lokaal hoog te ranken binnen de organische zoekresultaten, dit heeft deels te maken met...

Lees verder

Contact

Neem gerust contact met ons op of laat hier uw gegevens achter, dan proberen wij u zo spoedig mogelijk te bereiken.
Tesselschadelaan 15B
1217 LG Hilversum